top of page
Søg
  • anmeldelse og photo : Savas Karakaplan

FCK - Qarabag FK


Champions League play-off kampen mellem F.C. København - Qarabag FK spilles på onsdag den 23/8/2017 kl. 20:45 i Telia Parken i København. Efter et 1-0 nederlag på udebane i Baku, forbereder FCK sig til en kamp, hvor nerverne vil sidde uden på tøjet.

Qarabag FK tilskuere organiserer sig på socialemedier for at støtte deres hold og inviterer dermed de herboende tyrkiske fodboldfans til at støtte holdet i kampen mod FCK i næste uge.

Herboende tyrkere kender Qarabag mest fra krigen mod Armenien hvor det tragiske folkedrab mod byens borgere som holdet stammer fra, har skabt tyrkernes sympati.

Klubben med oprindelse i byen ”Agdam” med beliggenhed i den sydvestlige del af Azerbaijan og med grænser op til det østlige Armenien har pga. Nagorno-Karabakh krigen i 1993 været nødsaget til at flytte base til hovedstaden Baku. Hovedårsagen til denne konflikt startede var folkedrabet og menneskemassakren begået af den Armenske hær mod de lokale Azeri civilbefolkning. Denne tragiske begivenhed foregik den 26. februar 1992 i landsbyen ”Hocalı” tilknyttet ”Karabağ” provinsen i Azerbaijan. Netop for at ville markere den fortsatte konflikt i området var der stor opbakning fra tyrkiske europæere ved at møde op til kampen og støtte QFK onsdag aften i Telia Parken.

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page