top of page
Søg
  • Forfatters billedeNORDICA Live Magazine Live Is Real

Skuffende FCK!  Qarabağ skriver historie

photo: Savas Karakaplan

Repræsentanterne fra Aserbajdsjan Qarabağ FK går videre til gruppespillet ved at eliminere favoritterne FC København fra slutspilrunden.

FCK tog imod gæsterne fra Qarabağ og vandt kampen 2-1 i Telia Parken. Men det var desværre ikke nok til at komme videre i Champions League og kalde sig for det eneste danske hold for 2. år i træk i den prestigefyldte fodboldbegivenhed. Derfor må FCK se fremad og nøjes med at deltage i Europa League-gruppespillet til efteråret. Undervurderede Qarabağ havde vundet i hjemmelandet med en målscore på 1-0 og skal for første gang i landets historie repræsentere Azerbaijan til et Champions League gruppespil.

Klubben med oprindelse i byen ”Agdam” med beliggenhed i den sydvestlige del af Azerbaijan og med grænser op til det østlige Armenien har pga. Nagorno-Karabakh krigen i 1993 været nødsaget til at flytte base til hovedstaden Baku. Hovedårsagen til denne konflikt startede var folkedrabet og menneskemassakren begået af den Armenske hær mod de lokale Azeri civilbefolkning. Denne tragiske begivenhed foregik den 26. februar 1992 i landsbyen ”Hocalı” tilknyttet ”Karabağ” provinsen i Azerbaijan. Netop for at ville markere den fortsatte konflikt i området var der stor opbakning fra tyrkiske europæere ved at møde op til kampen og støtte QFK onsdag aften i Telia Parken. Heriblandt herboende tyrkere med oprindelse fra Tyrkiet, Türkmenere fra Irak, samt andre interessenter fra nabolandene i Skandinavien samt Vesteuropa .


Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page