top of page
Søg
  • Pernille Juhl

Nyt LIVEligt spillested i København

Reception på H9

Fredag d.1.Sept, København 

Live musik fra Alexander Woods og Kiss The Dirt.

Skribent: Pernille Juhl

Fotos: Jakob Muxoll

Halmtorvet 9, tidligere PH Caféen, et sted jeg til trods for at bo 3 min væk, nærmest aldrig har sat mine små fusser. Længe har der været papir for vinduerne og håndværker virak, men det er slut nu og dørene er atter blevet åbnet….

Efter en gennemgående renovering af stedet, slog H9 dørene op for venner og familie, for at vise herlighederne frem. Og fint ser det da bestemt også ud. Det kommer helt sikkert til at danne ramme om en masse fremtidige, hyggelige aftener og gode musik oplevelser. Det skal blive spændende at teste hvad køkkenet kan og om de formår at producerer nogle fænomenale cocktails.

Det var et lidt blandet udvalg af gæster der stod og sad i den udendørs gård, der i dagens anledning husede udendørs bar og grillmester. Jeg formåede at mingle lidt og forhører mig hos gæster og et par af mændene bag det nye koncept, om hvad der forventes og hvad vi kan glæde os til.

Da jeg jo har min baggrund i rock og metal, fandt jeg hurtigt de blandt gæsterne som jeg kender fra dette miljø.

Fik mig først en sludder med Rasmus Larsen der bl.a arbejder for Copenhell og Musikforeningen RIOT. Derudover er han manager for Hard Rock’n’Roll bandet Blended Brew, som spiller i åbningsweekenden lørdag d.9/9 på H9.

Jeg måtte også lige sætte mig ned ved siden af Jacob Aarosiin Hansen, basist for ”Sci-fi”-Metal bandet The Interbeing (Jeg er fan!), der luftigt snakkede om en mulig koncert på stedet lidt ude i fremtiden. Gerne, ja tak, tænker jeg.

Dette ville Michael H.Andersen, ”Team H9”, dog hverken helt be eller afkræfte….

Dog blev der nævnt noget om 2 rock/metal arrangementer om måneden, så det glæder frøkenen her sig til. Og desuden er jeg jo heller ikke bange for at troppe op til koncerter uden for min genrer da jeg i bund og grund har en bred musiksmag. Og alt tyder på at musik, ja det bliver der masser af, i alskens genrer. Hurra for det.

Nu er Michael jo ikke alene om det hele. Team H9, er en kvartet af 4 yderst professionelle og erfarne herre inden for restaurationsbranchen med hver deres spidskompetence inden for clubbing.

Jeg fik mig også en lille snak med Claus Petterson, Lets Tend og Lets Make og medspiller på Team H9, om alle de ting der også skal fungerer ud over bare musikken. Claus har 20 års erfaring inden for bar og klub branchen og når han har en finger med i spillet skal det nok blive godt tænker jeg.

Sidst men ikke mindst blev jeg forsvarsløst gennet i armene på Michael Stütser Hansen, Guitarist i Metalbandet Artillery, som også var til stede i gårdhaven, dog uden instrumenter denne dag. Mon de bliver at finde på H9 scenen snart???

 Halmtorvet 9 er jo meget mere end bare et spillested og der skal også være lækre cocktails i baren og man skal kunne spise godt til rimelige priser.

Der bliver satset på både lokale vesterbro’ere, by gæster og folk fra forstæderne. Lokationen er jo helt perfekt for dem der kommer ind med toget til hovedbanen. Og selv med en fin mængde alkohol i blodet, er det nemt og hurtigt at finde tilbage til toget. Der skal være plads til både store og små selskaber og julefrokostbookninger, stand-up og meget mere. Selve lokalerne er også lidt adskilte og kan bruges på forskellig vis. Vi har salen til koncerter/teater og lign. Så er der restaurant, cafe og bar område og lidt afskåret herfra et mindre lokale på den anden side af indgangen som gerne må bruges til mindre arrangementer for evt lokale beboere der ikke har råd til den store balsal. Og sidst men ikke mindst et lækkert udendørsareal lidt afskærmet fra gadens støj, og på de varmere måneder i året er det altid lækkert at kunne nyde noget køligt i solen.

Alt i alt fik jeg en rigtig god fornemmelse og folk var positivt stemte i gårdhaven med kolde øl og receptionspølser. Jeg er sikker på at det nok skal blive godt det hele og glædes over kun at bo et stenkast væk. Allerede fra Torsdag i denne uge smækker H9 dørene op med 3 gratis live koncerter. Torsdag d.7/9 – Sune Feld Fredag d.8/9 – Royal Feet Factory Lørdag d.9/9 – Blended Brew Åbningstider Torsdag til Lørdag 19:00 – 02:00


Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page