top of page
Søg
  • Bülent K.

PREMIERE PÅ DANSK HIP HOP FESTIVAL,  FARVEL TIL UKENDT KUNSTNER

Anmeldelse og foto : Bülent K.

Dagen efter For Evig Rock i Rødovre blev det nu tid til at opleve udenlandske store navne samt repræsenter fra dansk Hip Hop i Vestegnens indre kant. For Evigt Hip Hop fik premiere og lukkede op for plænen lørdag formiddag. forventningerne fra spændte gæster har været enorme til festivalen da der var udmeldt store navne på plakaterne fra arrangørerne "For Evigt". Trods aflysninger lykkedes det dem at erstatte navnene med tilsvarende profiler. Kritik til side, hvor meget kan man mere forlange for 495,- for en hel dags arrangement!

København har savnet festival stemningen siden sidste "Vanguard" i søndermarken der mest var præget af udelukkende udenlandske navne.

Der er simplet noget andet ved festivaler når man kan lugte græs! Vejret var suverænt og hvad kan man klage når programmet på Main stage består af et så tight line-up med repræsentanter fra UK, US og ikke mindst et væld af talentfulde kunstnere fra lille DK! Ty Dolla $ign, Suspekt, Ukendt Kunstner, Section Boyz, Gilli, Noah Carter, Marwan, Jokeren, Binær, m.fl. Samtidig var der mulighed for at opleve den hyggelige mindre scene "On the run" placeret i den østlige ende ved siden af Basketball Court Yard. Her oplever jeg med det samme ildlystne hip hop fans i godt humør... på scenen har vi den "Rutinetjekkede" Nota Bene. Ikke længe efter kunne man ikke undgå at blive fanget af en dyb stemme fra den store scene, selveste unge Noah Carter; Vestegnens nyfødte stolthed. Med hans afslappede karakteristika på scenen og fede flow fik han den fulde opbakning. Crowded var max på. Der stod nemlig en lovende rapper på scenen med stor potentiale for international gennembrud -no doubt! Sideløbende var en MC freestyle Battle i gang på den lille scene. Man blev dog en smule generet af speakerne af hver sin ende af festival området der overdøvede næsten alt imellem.....anyway der blev battled med rim fuld af jokes, diss til hinanden på gadeplan....fedt at kunne nikke genkende til denne del af kulturen...... vi ku dog godt savne flere elementer fra Hip Hop f.eks breakdancere.....det krydser vi fingre for til en næste gang... På den store scene fik vi denne gang mulighed for se optræden af Section Boyz fra UK. En band med mange medlemmer på scenen der spytter britiske ord ud med alkohol i blodet! Undskyld mit sprog men hold kæft de var latterlige....eller også er det fordi man ikke fatter noget af det nye new school - eller rettere sagt kids from the slum! Virkelig skuffende... Meget mere positivt kan man heller ikke snakke om Ty Dollar $ign som nærmest mumlede på scenen til de første to numre med en J i hånden der virkede til at være vigtigere at vise frem, frem for at optræde...føj! Min dag blev dog reddet af funkye rytmer fra den anden ende:

Nørrebronx helt egne lokale medlemmer af Struglaz var på scenen. Teamet bestod denne gang af festivallens eneste kvindelige MC Annelise sammen med Milad Genius behind the wheels of steel samt gæsteoptræden af Mund De Carlo. Her var man ikke i tvivl om at være det rette sted; mangfoldighed, sammenhold, ligestilling, reggae tunes, scratches samples væltende ud af højtalerne, selv et beat med MJ's ”they don't care about us” blev nydeligt anvendt til omkvæd. Potato-country: Thats what im talkin' about! Ikke langt tid efter gik det op for mig at der var fyldt godt op. Aftenen så lovende ud! Ligeledes var Marvelous Mosell på lille scene og tilføjede mere glæde til nærmest en gade-fest ala disstortion på dronnings louses bro. Efter en lang turné og en smuttur til Aarhus aftenen før ankommer Ukendt Kunster til festivalen for at optræde for en aller aller sidste gang?! Hans Philip & Jens Ole har et team med sig bestående af Jonas Randbøl på guitar og backvocal samt DK’s uundværlige store talent Turkman Souljah på keys. Det helt store øjeblik starter nu for de fleste da man hører introen til "Lige nu". Med mørket faldet på oplyser lyshowet på scenen og frembringer sceneupsettet ud til publikum. Med mainstream-hits efterfulgt af hinanden var det en fornøjelse at opleve gruppen live med bangende tracks som "Stein Bagger" (uden S!vas autotune verse) samt "Fucking Nummer". Hjerteskærende at se alle synge med på "Englebørn" også specielt rammer de plet med "Overleve". Alle kan relatere til sangen og bliver igen mindet om at komme igennem livet. IT AINT OVER TILL IT´S OVER!

Alt i alt et vellykket festival. Vi træder ind i et vigtigt era for Hip Hop miljøet i Danmark . Trods udfordringer med lyd og afbrydelser under Suspekt koncerten vil man se tilbage til et mindeværdigt dag i vestegnen. Personalet til festivalen skal have stor ros, fra folk der står bag arrangementet til tjenere i barerne til vagterne og til smilende servitricer på boderne: Tusind tak for en fed oplevelse!

En ny festival er kommet for at blive - For Evigt Hip Hop - Hip Hop For Evigt Forhåbentlig ses vi - på den anden side - af det nye år! Datoer for 2018 er netop offentliggjort: Lørdag d. 25. August HipHop

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page