top of page
Søg
  • Savas Karakaplan

Brit Floyd klemte sig ind i København

foto Savas Karakaplan DR Konsert Huset Studie 1 Live Nation

En intimkoncert med stor lyd, gigantisk lyssætning og top-moderne video-projektioner. Som jeg kender og elsker DR-koncerthuset og lobbyen som ståplads til en koncert med Pink Floyd tribiute giver mig hjertebanken allerede på vej ud af døren til koncerten.

Jeg kender mange Pink Floyd showbands, både danske, går aldrig glip af deres shows i København, og udenlandske. Første gang vil jeg opleve'så kaldte verdens bedste Pink Floyd tribute band.

40 års jubilæum for "Animals" med gentagende og højtlydende orkestrale højdepunkter giver rum til at nyde bløde akustiske guitars og tilbage igen til det rytmiske med tempo.

Meget fint varierende tempo og med lange soloer, som skærer igennem og rammer lysshowet dansende i salen.

Brit Floyd spiller nøjagtig som Pink Floyd gjorde. En der har hørt Pink Floyd kun én gang og ikke kender bandmedlemmerne kan nemt tro at have mødt op til en Pink Floyd koncert. Fra timinger til sound og effekter er Brit Floyd et must see band.

Men på en anden side er det too much imitation. Selve Pink Floyd ville have været mere eksperimenterende, når de spiller live. Der mister lytterne en del af fornøjelsen ved koncertoplevelsen, hvilket jeg er enig med mange Pink Floyd fans i. Men igen så spiller de ekstremt rent.

Deres ny guitarist Edo Scordo fungerer godt med bandet. At Gilmore savnes under guitarsolo er kun godt. Nogen vil mene at coversange fra Animal blev spillet så godt så man tror det er løgn.

Selvom bandet var nødsaget til en kort pause pga. tekniske problemer, kom de godt tilbage med mesterværker fra ”The Dark Side of the Moon”, ”Wish You Were Here”, ”The Wall” og ”The Division Bell”.

Det var en fornøjelse at se Brit Floyd spille i København under deres Immersion World Tour 2017. Jeg er helt med på at Pink Floyd fans som målgruppe er meget passende til DR-Koncerthuset, men som jeg ser dem, hører de til et andet spillested med mere plads og en større scene hvis skulle opleves i full size.


Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page