top of page
Søg
  • Forfatters billedeNORDICA Live Magazine Live Is Real

50-årsfejringen med Led Zeppelin


Den sensommeraften møder jeg op ved Gladsaxe skole med følelsen af og velvidende at Led Zeppelin havde spillet deres allerførste koncert i Danmark i netop denne sal i denne bygning, og den første tanke, der dukker op i mig er “ turbussen“. Jeg kan ikke modstå fantasien på trods af det faktum at Led Zeppelin var endnu ikke kendt og var kommet til Danmark fra mindre klubber i England for at spille koncert. Det var Lars Abel der havde hentet bandet "The Yardsbirds" som de hed for 50 år siden den 7. september 1968 i Gladsaxe Teen Club for at give koncert i Gladsaxe Skolen ( Egegårdskolen).

Inden jeg møder trommeslageren Simon Wicker for bandet CODA ( Led Zeppelin Tribute) ved indgangen, får jeg fornøjelsen af at møde Lars Abel, som var mødt op for at opleve 50-årsfejringen af hans booking af bandet uden anelse om at de ville blive et af verdens største rockbands. "Dengang anede vi ikke, at de ville blive til Led Zeppelin" nøjes han med at sige og peger på skiltet på væggen ved indgangen med Led Zeppelin-koncertmindet. Simon, som er trommeslageren og CODA's talsperson, står ved indgangen og tager imod sine gæster. Han har travlt, for de skal på scenen om lidt og giver en alletiders koncert.

Et af aftenens bedste øjeblikke var at se bogen ”Led Zeppelin - Danmark 1968-1970” af Søren Vangsgaard, som har samlet fotos fra adskillige koncerter, bl.a. fra koncerten for 50 år siden. Den var så inspirerende, at jeg forsøgte at opleve aftenen gennem objektivet. Den er en must see - køb denne bog!

Under kræftig belysning på scenen i en skolesal og uden farvede lysspots og lysshow gav koncerten en fornemmelse af en ”skoleband"-koncert. Sådan var det sogså 50 år siden.

Tak for festen på 50-årsdagen.


Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page