top of page
Søg
  • Forfatters billedeNORDICA Live Magazine Live Is Real

Altin Gün [support: Anthon Stacks] - VEGA

Altin Gün tager dig tilbage til 70´ernes sprudlende, psykedeliske scene i Tyrkiet

Døre: 20.00 Showstart: 21.00 Køb Billet her / Billetpris: 170 kr. + gebyr

Alting Gün fra Amsterdam har sat gang i dansefesten overalt i verden med deres eklektiske, hypnotiserende sange. Bandet blev startet af bassist Jasper Verlust, der efter at have turneret i Istanbul med bandet Jacco Gardners band blev fortryllet af tyrkisk musik fra 60´erne og 70´erne.

© Paléo / Lionel Flusin

© Paléo / Lionel Flusin

Det er navne som Selda, Barış Manço og Erkin Koray, som for over 40 år siden begyndte at fusionerne folkemusik med vestlige rockpåvirkninger, der fik den hollandske bassist til at falde pladask for den særegne genre. Verlust indsamlede en ordentlig bunke af gamle vinyler fra klassiske tyrkiske psych- og folkmusikere, og vendte tilbage til Amsterdam for at starte projektet. Her skulle de både skulle spille de traditionelle sange og indspille deres eget take på genren. Han rekrutterede medlemmer fra Jacco Gardners band (Ben Rider og Nic Mauskovic) og fandt tyrkiske musikere på Facebook i form af Merve Dasdemir og Erdinc Ylidiz Ecevit samt perkussionisten Gino Groneneveld fra Jungle By Night. Bandet sender dig på en skarpskåret, musikalsk rejse til en svunden tid, hvor elementer af rock møder traditionel tyrkisk sangstil og strenginstrumentet bağlama også kaldet saz. Med over 200 shows og et stærkt debutalbum i ryggen fra sidste år, er Altin Gün klar til at starte festen i Lille VEGA. Support: Anthon Stacks Anthon P. Nymark er radiovært på ”World News” på Heartbeats, der udforsker ny musik fra forskellige hemmelige genrer og scener omkring i verden. Derudover er han ejer af pladebutikken Palmspree, producer og DJ. I sine DJ-sets tager han, under kunstnernavnet Anthon Stacks, lytteren med på en rejse igennem musikhistoriens hemmelige perler.

Deres første single er udkommet (Video)


Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page