top of page
Søg
  • anmeldelse og photo : Savas Karakaplan

VOLBEAT FOR EVIGT


Tusinårsskoven/ 01 aug 2015

Når man taler om rockmusik i verdensklasse skal der være flere elementer der går op i en højere enhed, såsom talent, lysten til at nå til tops og at finde harmonien i sammensætninger og kombinationer, mm. Volbeat rummer mange af disse elementer, hvilket placerer dem i verdensklasse med deres balancerede kombination af rock´n roll og metal.

Volbeat kom stærkt ud på det danske musikmarked fra starten. Endda så godt at Volbeat kunne stå på Orange-scene til Roskilde Festival 2014 og udfordre Metallica. Mange anmeldelser dengang indikerede at Volbeat leverede en bedre koncert.

Dette var også min første Volbeat-koncert, som rystede jorden under mine fødder og som sad fast i min langtidshukommelse. Det var også meget længe siden, at jeg havde oplevet så god en koncert. Det havde jeg nemlig ikke siden Metallica havde spillet en 3 timer lang koncert i Forum tilbage i december 1992. Men jeg er nødt til indrømme at Volbeat var de bedste til Roskilde Festivalen.

Jeg er mest tiltrukket af Volbeat-nummeret “Doc Holliday” som er min favorit pga. det gallopperende tempo som på en westernscene. Med Michael’s rocknroller syngestil oplever man momenter, der giver et løft i stemningen for mig og flere jeg taler med. Efter min første oplevelse med Volbeat glædede jeg mig til deres næste koncert for at høre nummeret igen, som gjorde at jeg endte med blive suget ind i Volbeat-verdenen. Det var ikke kun deres musik; Volbeat er en livsstil; alt fra boksning, western, rocknroll , heavy rock og det bedste en fan/koncertfotograf kan opnå; at kunne fotografere Volbeat.

Sidst men ikke mindst skal nævnes at Volbeat-medlemmerne er så venlige, at man kan mærke at dét at være ydmyg er noget man kan være stolt over.

Volbeats åbenbare tilgang til deres fans og omgivelser har helt sikkert del i deres succes både i Denmark og på verdensplan.

Volbeat er seje, fordi de tør og deres selvtillid og stolthed er fascinerende og deres lyrik alt fra venskab, længslen efter drømme og mareridt og ondskab og frihed og meget meget mere.

Volbeat er seje på en kærlig måde.

Ud over at være danske helte på globalt plan, gør flere af disse elementer at det danske rockband samlede det største publikum nogensinde på dansk jord i Tusindårsskoven på Fyn.

Der fik vi også serveceret en smagsprøve fra deres ny album hvor første gang hørte vi “The devil's bleeding crown” som den ny sang til deres kommende sjette studiealbum “Seal the Deal & Let's Boogie” som rykker lidt til noget andet; som guitaristen Caggiano udtalte "You know, the last album was leaning heavily towards like the Western stuff and, you know, outlaws and cowboys and that kind of thing, and this is a whole different thing. There's definitely some cool characters and some voodoo stuff on this record, which I always found fascinating”

Bare at forestille sig fans synge med på sangen " FOR EVIGT" måske for evigt / Skal vi sammen, samme vej / Og når i morgen får øjne, og natten hviler sig / Skal vi for evigt måske samme vej.. det bliver fantastisk.

Jeg glæder mig til noget voodoo RocknRoll snart!

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page