top of page
Søg
  • Forfatters billedeNORDICA Live Magazine Live Is Real

RETURN TO ROOTS


Mandag den 5. december Pumpehuset

Cavalera Conspiracy: Det er aggressivt, det er tungt, det er samfunds-kritisk, det er en perfekt eksplosiv cocktail af lyd.

I anledning af at Sepulturas metalklassikker, albummet ”Roots”, fylder 20 år, er brødrene Cavalera på tour i Europa med ”Return to Roots”. I mandags besøgte de København og den for længst udsolgte koncert i Pumpehuset står for mig som en af de bedste i år.

De brasilianske brødre Max & Igor Cavalera startede Sepultura tilbage i 1984, og har siden da vundet plads som et af verdens mest betydningsfulde metalbands. Photo:Savas Karakaplan

For nogle var aftenens koncert et længe ventet gensyn, for andre var det første liveoplevelse med ”Roots” – men uanset hvad, så var det sjovt at opleve det gode gamle Sepultura, som jeg kender tilbage fra Brasilien i slutningen af 80’erne.

Sepultura-brødene viser her mere end tyve år efter den legendarisk udgivelse, at ”Roots” ikke er til at komme uden om. En musikalsk melting pot, der med perfektion og præcision formår at blande thrash med groove, dødsmetal med hardcore punk og fusionere det med et brasiliansk lydunivers, der kommer fra blandt andet trommer og berimbau, som traditionelle bruges i capoeira. For mig var det et kanonisk øjeblik, da Max Cavalera stillede sin guitar og begyndte at spille på det.

Pumpehuset var fyldt til bristepunktet, ”burning like hell”, fra det øjeblik brødene trådt ind på scenen med Roots Bloody Roots til de takkede af med samme nummer i hurtigere tempo (Fast Roots) som der står i deres setliste.

En stor masse med moderat og høj promille i blodet forvandlede området foran scene til en stor svedig og herligt aggressiv mosh, der i løbet af koncerten blev større og større, mere og mere intens, og passede perfekt til the Sepultura-way. Jeg vil vove at påstå, at med Return to Roots har Sepultura-brødrene sikret albummet ”Roots” par årtier endnu.

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page