top of page
Søg
  • Forfatters billedeNORDICA Live Magazine Live Is Real

Dog Eat Dog party i Vega

Dog Eat Dog (US) + Support Daycare for Jedi (DK) Lille Vega 01.09.2017 Daycare for Jedi spiller pop-punk eller ”emo”-core som jeg til tider kalder det, men det gør de faktisk fantastisk godt! Man kan mene om genren hvad man vil og den er ikke for alle, men når det så er sagt, så fik jeg totalt amerikanske high school vibes og kom til at tænke på bands som A Day to Remember, Heroes for Hire og We Were Sharks. Totalt lækre og iørehængende melodier, fine passager og det obligatoriske manchoir. Daycare for Jedi udkom med deres debut album This Is What You Get 1.Marts 2017 og det er et frækt lille album som er yderst velproduceret og bestemt ikke lyder som om det er et lille band fra Århus der kun har spillet sammen siden 2014. Vi har ikke mange bands inden for denne genre i danmark og det er måske fordi den ikke helt har vundet indtog i DK endnu, Så jeg håber for drengene at de får nogle chancer i udlandet for de gør det pisse godt.

Det gjorde de også i går da de skulle varme op for Dog Eat Dog på Lille Vega. Som sagt er det en svær genre i Danmark og det var nok også det forkerte publikum i aftes. Daycare for Jedi gjorde bestemt hvad de kunne for at sætte lidt fut i det ikke så talstærke fremmøde, men kom ikke rigtigt ud over scenekanten. Og det kan sgu også være svært når man skal kigge ud over det danske 30+år musikpoliti med korslagte arme, der står på behørig afstand fra scenen. Jeg vil helt bestemt gerne se dem igen foran et mere motiveret publikum. Da aftenens hovednavn gik på, var den lille sal blevet fyldt meget bedre op og der var ingen tvivl om at det her publikum tilhørte Dog Eat Dog familien. Festen som jeg forventede blev sat i gang med hoppen, skubben, vandpistol og fællessang. Da undertegnede var færdig med fototjansen, måtte jeg blive stående og tage del i festlighederne oppe foran og danse mig vej gennem de 14 og to halve numre og jeg nød hvert et øjeblik. Vi fik hit på hit på hit serveret. Dave i bokserkåbe og bælte over hovedet i ”Rocky”, vandpistol i ”Pull My Finger”, Brandon der forlod trommerne nogle gange og gik vokal på blandt andet ”Step Right In”. Der var lækker saxofon fra touring saxofonisten Bozez (Pavel Novotny), der var ”No Fronts” og ”Expect the Unexpected”, der blev sunget lidt ”Jump Around” og hvor det end kom fra brød John ud i Phil Collins ”In the Air Tonight” og publikum sang med inden det ebbede ud i grin. Vi blev sågar præsenteret for deres kvindelige tourbus chauffør og slutteligt var to af medlemmerne fra Daycare for Jedi med på scenen og råbe med på sidste nummer ”XXV” fra den nye EP, ”Brand New Breed”. Det eneste ønske jeg ikke fik opfyldt var ”Walk With Me” fra 2006 albummet af samme navn som de ellers havde på setlisten i løbet af forårets tourné, men man kan jo ikke altid få det hele. Til gengæld fik alle muligheden for at møde herrerne fra Dog Eat Dog efter koncerten, hvor de længe stod og sludrede med folk ved merchendiseboden og gladelig stillede op til selfies og signerede CD’er og setlister. Jeg lod mig fortælle ved denne lejlighed, at vi nok kan forvente et nyt album i 2018, da der allerede er arbejdet en del med nyt materiale. Og ja, der blev også et selfie til mig og en setliste og sågar et plekter som jeg fik tegnet på. Alt i alt en helt kanon koncertoplevelse, der fik mig til at fortryde at der er gået 22 år siden jeg så dem sidst. Så længe kommer der ikke til at gå igen. Foto: Pernille Juhl


Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page