top of page
Søg
  • Forfatters billedeNORDICA Live Magazine Live Is Real

Interview med Junkyard Drive

Af John Andersen Foto: Brian Baden I forbindelse med deres opvarmning koncert til Guns N Roses jam fik jeg mig en snak med Roskilde bandet Junkyard Drive inden de gik på scenen i Amager Bio lørdag den 9. September. Til stede var Birk (lead guitar) Kris (forsanger) Claus (trommeslager) Ben (rytmeguitarist) samt Martin (bassist på stand-in, "udlånt" af Statement)

"Hvordan og hvem startede Junkyard Drive op" ? Birk: "Jeg spillede tidligere i et glamband hvor jeg blev smidt ud, og så ringede jeg til Claus dagen efter hvorefter vi mødtes i øveren og skrev en 3-4 sange, og blev hurtigt enige om at det ville vi gerne arbejde videre med, og så kom Kris til, oprindelig som guitarist, og vi fandt også en sanger som desværre gik ned med stress, og i den periode kom Ben til som bassist. Men da vi en aften i en rødvins brandert snakkede om at Kris skulle prøve at synge fandt vi ud af at han sang skide godt, og han blev så sanger, og så syntes vi sgu også Ben skulle have lov at spille guitar for det var han sgu så dygtig til" "Så der er blevet rykket lidt rundt på rollerne siden starten, hvor lang tid tilbage var det"? Birk: " 2014....september 2014 spiller vi vores første job nede på Paramount i Roskilde, og så fik vi en bassist ind og Ben over på rytmeguitar så Kristian kun skulle synge" "Var den musikalske identitet på plads med det samme"? Claus: "Vi havde en ret straight plan med at det skulle være let forståelig Rock N Roll, man kan høre på den første EP at det var ret Ac/Dc/Airbourne ensporet guitar-rock, og det har vi så siden hen prøvet at udvikle os fra, for det er stadigvæk det der er substansen i musikken, men vi prøver at gøre det til vores egen og mere kunstnerisk, og ikke bare gentage den. På vores album Sin and Tonic og efterfølgende har vi fået et større lydbillede og har mere fundet vores egen lyd og identitet istedet for at lægge os så meget op af det andet. "Apropos Sin and Tonic, som i er ude med nu, hvor lang tid har det album været undervejs" Birk: "Det er faktisk et album der har været på vej siden vi startede bandet... Vi startede med at spille en hel masse jobs for en kasse bajere osv, og har spillet 3-4 jobs om måneden for at skabe sig et navn og sætte sig i folks bevidsthed, og derved skabe lidt forventning og efterspørgsel på et album. Og indimellem har vi skrevet lidt på sange hist og her når der har været et lille hul i kalenderen..... Vi ville faktisk have skrevet en EP mere med yderlige 6 numre, men så skrev Søren Andersen, vores producer til pladeselskabet (target records) at han gerne ville lave en hel plade med os, og så skrev vi de sidste 4 numre på et par måneder, så 6 af sangene er lavet over en lang periode og så er de sidste 4 kommet til" "På Sin and Tonic er der jo den kære ballade, og store hit Geordie, som jo er blevet eksponeret kraftigt. Hvordan er den taget imod og havde i regnet med at det ville gå sådan som det er gået med det nummer" ? Ben: "vi havde i lang tid grublet over om vi skulle skrive en ballade til pladen, og det var lidt svært da vi er mere straight rock n roll, så det blev aldrig helt godt" Birk: "På et tidspunkt spillede vi nogle akustiske sange, deriblandt covers, og så sagde Ben at Langebro faktisk er et cover og det troede vi ikke rigtig på og så undersøgte vi andre det og fandt ud af at det passede og sådan kom Geordie (Joan Baez´ oprindelige sang som langebro er lavet på) ind på livet af os. På det tidspunkt havde vi 3 sange færdige og manglede det sidste og havde planer om at lave "Golden Lady" i en akustisk version for den havde vi spillet live og det gik godt, men så i en morgenbrandert snakkede jeg og Kristian om at indspille Geordie og så skrev vi til Søren og han syntes også det var en god ide og så gjorde vi det. "Hvordan har folk så taget imod den, jeg kunne forestille mig i har fået en masse blandet respons da det er de færreste der rent faktisk ved det er et cover nummer (langebro) " ? Claus: "det er bl.a derfor den har fået så meget respons i Danmark. Jeg tror det gik op for os efter vi indspillede den hvor godt et træk det var, fordi der er den her historie ved den med at alle tror det er et gasolin cover og ikke ved at det rent faktisk er en gammel engelsk folkesang. "Har den åbnet nogle døre for jer som man måske kunne forestille sig ikke ville have været der hvis ikke det nummer var lavet"? Imens jeg spørger om dette griner Birk og forklarer: "Det er mig der booker vores jobs, og brugte før Geordie nok 20-30 timer om ugen på det, nu den dag i dag bruger jeg højst et par timer da folk kontakter os istedet for vi kontakter dem" "Har det givet nogle lidt utraditionelle jobs som man måske normalt ikke ville være rendt ind i " ? Birk: "Vi spillede ude i en skov i torsdags for nogle rigmænd der havde hyret Johny Madsens manager til at kontakte os. Det var 20 mand, og det var med vildsvin, hummerhaler og dyr vin og hele balladen. De havde hørt Geordie hos Alex Nyborg Madsen på P4 og sagt "dem skal vi have med til vores fest" og så røg vi jo med til fest i skoven" "Nu er i jo ret no nonsense rock n roll i jeres musik, attitude og udseende, er livsstilen den samme uden for scenen" ? Kristian: "Der er jo det der arbejde der er lidt i vejen så 8 timer om dagen er vi ikke rock n roll, men ellers er vi" "Der er står på jeres hjemmeside at "spiller for at komme af med x-factor og dj´s", hvad går det ud på ? Kristian: "Vi syntes man skal bruge musikken rigtigt og ikke gøre det til en konkurrence og gøre det medie opblæst af de forkerte grunde og at kunne sit håndværk omkring musik og simpelthen kune spille sit eget instrument". "Martin du har spillet i et par måneder i bandet på stand-in/afløser basis, hvordan har det været at komme ind og være manden udefra her op til dit sidste job" ? Martin: " det har været sjovt... som jeg siger i gutterne i Statement når jeg skal ud og øve med Junkyard Drive: "nu skal jeg ud øve med de unge lømler"... det er når der kommer en i en 2. dags snapsebrandert med røde øjne og brommer "ååååååh jeg har det ikke så godt" (I bandets latterudbrud kan jeg høre Kristian sige "ingen kommentar") men det har været sjovt og der er gang i dem og det er fedt at se at de har så stort et drive i bandet. "Nu hvor i er ude med Sin and Tonic" har man kunne se at i vokser, og at i spiller mange jobs og på større scener som i aften i Amager Bio, har i tænkt og planlagt det næste skridt for bandet" ? Birk: "Ja det har vi, vi spillet vores sidste job i år på Gimle 30/9 og sætter os derefter og skriver nogle nye sange til en plade mere, og vi hr allerede booket 3 dage i Medley Studios i Februar, og til April kommer den første single" "Vil den musikalske identitet forblive den samme eller rykker i jer videre på det punkt" ? Kristian: "det bliver en del hårdere og lidt tungere, og samtidig vil vi implementere noget mere kor da vores nye bassist Tim er en ret god sanger" "Er der noget i til sidst vil fortælle læserne og jeres fans"? Kristian: "I kan komme den 30/9 på Gimle på vores hjemmebane, det blir det største show vi har sat op med en større produktion og det hele har fået et nøk mere, og måske kommer der et nyt nummer"


Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page