top of page
Søg
 • Pernille Juhl

Prominent Seether

Seether (SA) + supp.: Sons of Texas (US) og Ltnt (UK)

Amager Bio d.18/9 2017

Anmelder og fotograf: Pernille Juhl

Så blev det mandag aften og Sydafrikanske Seether ramte Danmark med deres Poison the Parish Tour, som kommer i kølvandet af  Maj-udgivelsen af samme navn og Seether’s 7. studiealbum.

Med sig i Amager Bio havde de to opvarmningsbands, nemlig Sons of Texas, fra ja, Mcallen, Texas og Ltnt fra det nordlige London, UK.

Sons of Texas der udkommer med deres andet album, Forged by Fortitude den 25.sept, var fast besluttet på at få gang i festen fra start og gav den max gas med deres hårdtslående Southern metal/hardrock stil. Lækkert og groovy og med undertoner af Pantera synes jeg, hvilket falder i god jord hos frøkenen her. Fed energi fra start til slut og især fra forsangeren der hoppede og piskede rundt på scenen og gjorde sit til at sætte gang i publikum, der stille og roligt fik bevæget sig ind i salen.

Lidt anderledes synes jeg dog at det gik for Ltnt, 3 man piece fra North London der spiller en lidt mere distorted og skramlet hard rock. Jeg havde lyttet lidt til det på forhånd og var egentlig positivt stemt, men de fik ikke rigtigt helt fat i publikum der provianterede til Seether og begyndte at virke lidt rastløse. Måske man skulle have byttet rundt på de to bands?

Well well, salen blev fyldt op og forventningens glæde over aftenens hovednavn Seether blev forløst med et brag, da de åbnede showet med Stoke The Fire, første nummer fra deres seneste album Poison the Parish over i hitnummeret Gasoline fra debutalbummet Disclaimer (’02).

Og hits kom der ikke til at mangle! Sættet var godt pakket og blandet fra alle 7 albums med Country Song som den eneste fra 2011 albummet Holding On To Strings Better Left To Fray, men ellers 2-4 sange fra de resterende 6 albums, der i alt bragte sættet op på 13 numre plus hele 3 ekstra numre.

Der var alt hvad der skulle være fra dystert lys (enhver fotografs mareridt), til fede mure af voldsomme guitar passager, hyletoner, bløde og lækre Broken til mobiler i vejret og folkesang. Og undertegnedes favorit Words as Weapons endte i et guitar intermezzo og fortsatte ind i No Jesus Christ. 

Tour og lead guitarist Clint Lowery fra Sevendust gjorde sit til at lyden var ekstra fed, og de flydende guitar passager blev rutineret ankeret og sammenholdt af trommeslager John Murphy og bassist Dale Stewart. Den ikoniske forsanger Shawn Morgan, der kan minde lidt om en Berger de Brie hund, med sit gardin af letkrøllet hår ned for ansigtet, har den lækreste bløde men også lidt hæse stemme der kan udvikle sig til de vildeste hvæs og skrig i bedste post-grunge stil, der i den grad fik mig til at tænke på mine store teenageidoler Nirvana. Og Shawns stemme lød da også til tider skræmmende meget som Kurts. Men det skal han bestemt ikke høre et ondt ord for.

Sættet sluttede af med Betray and Degrade, ligeledes fra Poison The Parish og bandmedlemmerne lod scenen hænge i et lydkaos af det samme riff der gentog sig igen og igen og igen til mine nerver var ved at rives i tusind stykker, før de langt om længe entrerede scenen påny og satte perfekt punktum for en perfekt koncert med 3 ekstra numre, bestående af 3 store hits, nemlig Fake It, Let You Down og Remedy, der fik gulvet til at gå helt amok i en sidste Hard Rock rus mens Shawn hoppede ned i pitten og kom den forreste række rigtigt ved til hvin og stor jubel. Sådan skal det gøres Seether! Thank you for coming out, we love you all….

setlist:

 1. Stoke the Fire

 2. Gasoline

 3. Truth

 4. My Disaster

 5. Nobody Praying For Me

 6. Rise Above This

 7. Save Today

 8. Country Song

 9. Words as Weapons

 10. No Jesus Christ

 11. Broken

 12. Fine Again

 13. Betray and Degrade

----------------------------------------------

 1. Fake It

 2. Let You Down

 3. Remedy


Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page