top of page
Søg
  • Forfatters billedeNORDICA Live Magazine Live Is Real

New Danish Modern

Design denmark klar med programmet for kulturhovedstadens store designe..

New Danish Modern udgiver i dag et alsidigt program, som tematiserer alle former for design under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Fra den 12. – 21. oktober 2017 er Aarhus centrum for et designmekka med udstillinger, talks, workshops og debatter.

pressemeddelelse:

Under temaet fortid, nutid og fremtid byder New Danish Modern-programmet på events for børn og voksne, designprofessionelle og alle andre med interesse for design:

– Vi har sammen med en lang række gode samarbejdspartnere tilrettelagt et alsidigt program, som afspejler bredden i dansk design og gerne skal give nye perspektiver på, hvordan design forstås. Vi hylder designarven, men viser også hvordan, vi arbejder videre med den. Unge talenter er inspireret af designklassikerne, men design-DNA’et, og måden de formgiver og tænker design på, afspejler sig i dag i alt fra nye forretningsmodeller til velfærdsdesign. Vi er derfor meget stolte af nu at stå med et fyldigt program, som engagerer publikum i det hele, siger Henrik Weiglin, direktør i Design denmark.

I det 2000 m2 store udstillingsrum O Space kan publikum opleve tre designudstillinger: Reflections, som viser udvalgte danske klassikere i dialog med nye designs, Designrådets Pris, som præsenterer udvalgte værker af designere, der har vundet prisen siden 1980, og Danish Design Award-udstillingen, som giver et indblik i, hvilken forskel design gør i samfundet, i virksomhederne og for individet.

Fra den 13. oktober kan publikum møde arbejdende designere i åbne værksteder og workshops. Kjeldtoft Møbelsnedkeri og Brdr. Petersen viser live, hvordan klassiske møbler formgives og polstres, og Balderus afslører, hvordan flet-sædet på Wegners Y-stol bliver til. Tapetdesigner Heidi Zilmer viser publikum, hvordan hun håndmaler tapeter med gamle maleteknikker, som dermed bevares og revitaliseres.

Bruun Rasmussen Kunstauktioners eksperter afholder åben vurderingsdag den 18. oktober, og står også for talks som ”Kend din klassiker”, og en sjælden samtale med ”Den oversete essentialist” professor og arkitekt Bodil Kjær, hvis møbler har fået ikon-status.

I et kreativt laboratorium kan børn og barnlige lege med, når Designmuseum Danmarks unge-korps rejser ind i fremtiden og undersøger, hvordan dine personlige ønsker til fremtidens hverdags-design ser ud.

– New Danish Modern er kulturhovedstandens store showcase for dansk design. Danmark er allerede kendt som en designnation, og eventen vil fejre vores stærke designarv og vise, hvor dansk design står i dag, og hvad der i fremtiden skal fastholde og udvikle Danmarks position som førende designnation, siger Rebecca Matthews, administrerende direktør i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Find mange flere arrangementer i programmet her (pdf) og følg med på New Danish Moderns facebookside www.facebook.com/newdanishmodern

Ud over aktiviteterne i O Space omfatter New Danish Modern også en erhvervskonference om designtænkning udviklet i samarbejde med Aarhus Universitet, Faculty of Arts, og en åbningsfest med prisuddeling, debat, talks og middag. Billetter til festen kan købes på Billetto i uge 37.

Om New Danish Modern New Danish Modern er kulturbyårets største designevent, som er initieret og kurateret af Design denmark (Dd) og dennes klyngeinitiativ i Region Midtjylland, Business by Design. Eventen udvikles i samarbejde med virksomheder og designorganisationer i hele landet: Foruden Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad bidrager Design Museum Danmark, Dansk Design Center, Designrådet, ARoS, Godsbanen, Aarhus Universitet m.fl. www.facebook.com/newdanishmodern

Om Design denmark Design denmark (Dd) er Danmarks største alliance af designere, -tænkere og -brugere, som demonstrerer og formidler de positive effekter af design. Design denmark bygger bro mellem erhverv, kultur og videnskab og arbejder for, at design opleves som målbart værdiskabende, som en klar parameter for konkurrencedygtighed og som et værktøj til at skabe positive forandringer i samfund og erhvervsliv. www.designdenmark.dk

Om Business by Design Business by Design er en ud af 4 erhvervsklynger forankret i More Creative – som er rygraden i Region Midtjyllands kreative vækststrategi (2013). Design denmark er værtsorganisation for Business by Design, og arbejder som sådan sammen med parterne bag More.Creative: Region Midtjylland, Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad. www.facebook.com/vaekstviadesign


Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page