top of page
Søg
  • Forfatters billedeNORDICA Live Magazine Live Is Real

CHILDRENN's International Exit release

foto: Savas Karakaplan

organiseret af Mighty Music

spillested: H9 / Halmtorvet 9

interview med Jakob Jørgensen

I fredags fik et særligt publikum mulighed for at deltage i Childrenns releasekoncert i H9's nyrenoverede lokaler og koncertsal.

Allerede kort efter de første toner blev spillet begyndte nydelsen af deres musik, især når de spilleder live hvor lidt efter oplevede man magien i deres musik, hvor du sænker paraderne og de overtager kontrollen af din krop og dit sind.

CHILDRENN består af medlemmer, som har spillet med i bands som The Raveonettes, Sort Sol (Official Site), Psyched Up Janis, Kloster og Baby Woodrose.

Og navnene bag musikken fortæller en del om de magiske kræfter.

Nordica Live Magazine havde fornøjelsen af møde bandet i øjenhøjde til lidt sladdersnak og et kort interview med basisten Jakob Jørgensen, som fortalte om deres nye album "The International Exit".

Jakob starter med at vise sin nye tattovering frem som er fra deres albumcover.

"Bandet er på plads efter vi har fundet den rigtige trommespiller efter at have skiftet et par gange. Vi elsker at spille live og vi elsker at lave plader. Det er vores andet album. Sidste år udkom det første album Animale fra Target Records og det er det nye album også, som vi er meget glade for. Vi indspillede i København allerede i september, men produceren havde travlt, og vi nåede det ikke før, men vores første single kom lige før sommerferien og anden single kom så nu her og nu er vi klar".

Bandet har også gode nyheder; Jakob afslører hvornår de skal spille live.

"Vi skal ud og spille live slut februar og start marts 2018 i København, Odense, Ålborg, Århus og måske omkring Kolding-Esbjerg".

Bandet indspillede albummet i København i Black Tornado , som ligger på Refshaleøen. "Det er et fantastisk studio. Vores producer er Randall Dunn, som er en meget dygtig fyr fra USA, Seatlle. Han er god til at lytte og mærke efter, hvad vi vil og hvad vi mener. Og så laver han også redigeringer og justeringer, og det er derfor jeg mener, at han er en god producer".

Bandet kommer med en afsløring til og fortæller, at de allerede nu er begyndt at øve på et nyt album. "Vi har allerede nu planer og øver på et nyt album og det bliver sammen med Randall igen. Men han bliver også involveret i processen helt fra starten og det er meget spændende at have en femte mand på vores 4-mands band".

"Om lidt skal vi spille vores andet album, som kom ud igår. Det er enten eller, som man også kan se på anmeldelserne. Enten er det 2 ud 5 eller 9 ud af 10. Hvis du ikke fatter en bjælk af det, så er det ikke noget for dig og ellers forstår folk det. Det er hård, tung, mørk rock og hvis du er til dét, så har vi fået gode anmeldelser. Vi er glade for, at der ikke er kommet nogen anmeldelser, som er midt i mellem".

"Vores numre er varierende, det siger også dem, der har lyttet til det. Sangene hænger godt sammen i albummet. Både de gode og dårlige anmeldelser nævner, at vi er meget varierende og vi kører temposkift og vi skifter mellem psykedelisk 70’er rock, heavy og krautrock, black metal og 60’er rock. Det gjorde vi også i vores første album og vi kommer til at gentage det i vores næste album. Så hvis man er til lidt forskelligt, så er det cool, men ellers vil man sikkert hade os".

Childrenns anden single "Where Is The Door" er min favorit, netop fordi den varierer meget og Jakob fortæller, at "Melodistemmerne i versene er utroligt smukke med roligt akustisk guitar, og så kommer omkvædet, som er meget in your face; kort med meget dynamik, går op og ned, og går amok til sidst. Et klassisk rocknummer, hvis du spørger mig. Den kunne sagtens være en af min favoritter også. Selv om alle numrene er mine favoritter. Er der et nummer, som én fra bandet ikke kan lide , så kommer den ikke med i albummet. sådan er det".

Forsangeren og tekstforfatter Jakob Brixen har om teksterne tidligere forklaret :

"Da vi skrev sangene til 'International Exit', var Manoj og jeg begge fyldt med en undergangsstemning, som jeg synes er udsprunget af nogle tendenser i den nuværende tidsånd, der har påvirket os meget. En følelse af at alt uden videre kunne falde fra hinanden omkring os. En følelse af angst på et personligt plan og på et politisk og globalt plan".

I den nyrenoverede H9 koncertsal med god akustik slukkes lyset for scenen, og de efterladte instrumenter spiller fortsat indtil de langsomt dør hen i mørket.

Tak CHILDRENN, det var en fornøjelse og på gensyn!


Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page