top of page
Søg
  • foto & tekst Jimmi Brandt Pedersen

Kim Larsen & Kjukken live i Tivoli

Tivoli fredag d. 13. juli

Klokken var ikke mere ind 20:30 da jeg ankom til Tivolis hovedindgang og blev mødt af en kø længere end den ordinære slags til en fredagsrockkoncert. Jeg fik møvet mig frem til Tivoli Box Office, hvor jeg fik at vide, at portene var lukket fordi der ikke kunne være flere mennesker derinde; en ting Kim Larsen og Kjukken har været skyld i før.

Jeg fik at vide, at jeg skulle mødes med resten af pressen ved personaleindgangen omme på den anden side af parken. Der blev vi ført ind igennem Tivolis gamle museum og ind i forlystelsesparken som selv på den side, hvor der ikke skulle være koncert var sort af mennesker, som alle prøvede at komme så tæt på scenen ved plænen som muligt.

Koncertstart.

Klokken var lidt over 22, da jublen brød løs og ind på scenen kom Kim Larsen med sin stok og sit band. Kim hang sin stok på megafonstativet og satte sig ned på den stol, der var stillet frem til ham på et lille podie og åbnede showet med at sige ”velsignet er den som sætter sig” med et stort bredt smil på læberne, og så startede han med at synge ”Det er i dag et vejr” og hele Tivoli sang med.

Under koncerten blev det til et par af hans nye sange, bl.a. sangen ”En gammeldags mand” som for mig viste, at han stadigvæk har sine gode gamle evner til at kunne brokke sig og kritisere det moderne samfund samt en gammel klassiker ”Blip-båt” som han selvfølgelig også helt naturligt fik hele plænen til at synge med på.

Apropos at synge med så var det faktisk en af de koncertoplevelser hvor jeg oplevede at folk, unge som gamle, kunne så mange af teksterne at man næsten helt undgik det klassiske problem med at lyde er for lav, og dem der står ved siden af snakker så man ikke kan høre musikken. Fra min plads inde i indercirklen midt på Plænen var jeg omringet af et ældre pensionistægtepar på min ene side og foran mig en mor som havde taget hendes barn med på en 6-8 år. Og bag mig kunne jeg se andre ”unge” i 30erne stå og synge med på Rabalderstræde indtil man kom til omkvædet hvor de bevidst råbte ”Speed og syre” i stedet for ”spiller dyre” så jeg fandt aldrig ud af om Kim Larsen sang den originale udgave eller om han sang den pænere og censurerede udgave, men en ting var sikkert og det var, at det var en fest for store og små, unge som gamle som den gamle spillemand gav til alle dem der var heldige at komme ind i Tivoli fre . 13. juli.

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page