top of page
Søg
  • anmeldelse & foto Savas Karakaplan

Hola Ghost vs Flogging Molly

Når folkemusikkens helt unikke charme og nationale elementer mødes i et internationalt sprog som musik, kan det skabe et solidt fundament for musikelskere.

En mandag aften med folkemusik og etniske melodier er kun afslutningen på en god weekend.

Lokationen kan være ligegyldig i sådan et tilfælde. Men Store Vega har kapaciteten til at løfte enhver genre.

Da jeg så Flogging Molly spille opvarmning til Volbeats rekord-koncert i Parken, havde jeg ondt af bandet. Begivenheden og lokationen var alt for stor til dem. Publikum var fuldstængdigt ligeglade med alt andet end Volbeat den aften. Lyden var forfærdeligt dårlig. Heldigvis fik jeg noget ud af det, for jeg fornemmede små elementer af Flogging Molly, som kunne matche Volbeat.

Denne gang med et genialt koncertkoncept og event design fik Flogging Molly et opvarmingsband, et af verdens mest spændende genre, der kombinerer traditionel chilli-krydrede mexikanske noder med psychobilly og surf riffs. Ovenikøbet i traditionelle mexicankse kostumer!

Med en lang og velkendt introsolo fra Peter Sandorff spillede bandet Mexico og allerede fra første øjeblik sugede koncertgæster Hola Ghost-musikken til sig og sørgede for at temperaturen steg i salen. Flogging Molly har egentlig ikke behov for at der bliver varmet op for dem. Så Hola Ghost spillede en af deres bedste koncerter med en setlist med korte og melodiske numre, hvor smagfulde ingredienser kildede hjernen i en halv times tid med en meget intens koncert, hvor vi både nåede at rejse til Mexico og Acapulco. Med på scenen havde Hola Ghost deres brass-instrumenter, som afspejler deres ambitioner og deres innovative musikalske eventyrlyst. Hola Ghost er et live band, som uden tvivl passer til større scener fremfor mindre klubscener.

Flogging Mollys perfomance på scenen var så overvældende, at deres fans fik Vegas solide gulv til at ryste under fødderne på selv de tunge vagter i salen. Bandet spillede i ca. 2 timer og salen var stadig fyldt indtil sidste nummer.

Jeg er overbevist om, at Flogging Molly aldrig skal spille opvarmning for Volbeat igen. Slet ikke til en stadiumkoncert.

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page