top of page
Søg
  • Forfatters billedeNORDICA Live Magazine Live Is Real

SLAYER's mislykkede afsked

Royal Arena 

3. dec 2018 

Desvære lykkedes Slayer hverken med trommer eller med vikar-guitaristen at give den højtforventede afskedskoncert. Vi Slayer-fans som har oplevet bandet flere gange i forskellige ind- og udendørs gigs, kender dem for godt til at vide hvornår de fejler. 

Trods nøglenavne som Tom Araya og Kerry King var koncerten ikke en success som vi oplevede på Kulturværftet i Helsingør i december 2015. 

En småkølig decemberaften i København på vej til helvede gik metroen i stå ved 17-tiden. Togene var fyldt med flere tusinder på vej til Royal Arena som gæstede Slayer til deres afskedskoncert.  

Slayer turnerer i Europa med sine gæster Lamb Of God, Anthrax og Obituary hvilket gjorde interessen for koncerten endnu større. Alligvel  rejsende i tog og bus og på de Københavnske gader jubler ”SLAYER SLAYER SLAYER”. Efter 38 år siger et af verdens bedste metalbands farvel og den respekt deres fans viser dem, er mere end velfortjent. 

Royal Arena blev testet igen af metalfans efter at have haft 4 udsolgte Metallica-koncerter til åbningen og flere andre metalkoncerter sidenhen. 

Allerede under det første band, Obituary, var Arenaen næsten fyldt og headbangingen startede tidligt med opvarmning. 

Det var fedt med den rå sceneopsætning med flere meters ophængt bannere med bandlogo og uden al den forstyrrende digitale støj. Royal Arena's scene egner sig fint til et godt lysshow og til at fange den gode lyd til koncerter. Anthrax’ banner var det eneste farverige med rød og gul blandt aftenens bands som var mindre rå.

Anthrax kom på scenen inden Lamb Of God, som fortjener en vis respekt. Det lykkedes Lamb Of God at levere deres bedste til Arena-koncerten takket være den gribende Chris Adler og trommelyden som kørte koncerten op på klimaks. Men i sidste ende var det den energiske Randy Blythe der gjorde bandet så fangende, en stemme fyldt med agression og vold som nemt kan udløse ramaskrig. 

Metalfamilien

Jeg benyttede lejligheden til at være sammen med familien fremfor at være i foto-pitten. Med deres nærhed kan de gøre enhver koncert til en særoplevelse. De fleste af familiemedlemmerne så jeg til koncert hver uge og det er en fornøjelse hver gang. At opleve koncerten sammen med koncertgæster er bestemt mere frugtbare end at sidde op ved mediepladserne og skrive om hvordan de andre oplever det. 

Ikke  en afsked alligvel 

Desvære lykkedes Slayer hverken med trommer eller med vikar-guitaristen at give den højtforventede afskedskoncert. Vi Slayer-fans som har oplevet bandet flere gange i forskellige ind- og udendørs gigs, kender dem for godt til at vide hvornår de fejler. 

Trods nøglenavne som Tom Araya og Kerry King var koncerten ikke en success som vi oplevede på Kulturværftet i Helsingør i december 2015. 

Med fire metalbands i træk og med kun korte pauser imellem blev der dog skabt en helvedesstemning med flammerne fra scenen, intensiteten og varmen.  Og da der ovenikøbet sneg sig lidt moshpit og crowdsurf ind, kunne man alligevel fornemme den halvdags metalfestivalstemning som man havde håbet på.

Selv om det var en  afskedskoncert føltes det ikke som et ordentligt farvel. Slayer bliver nødt til at gøre det bedre og give en bedre afskedskoncert. Veteranerne har åbenbart stadig noget at komme tilbage til. 

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page