top of page
Søg
  • Forfatters billedeNORDICA Live Magazine Live Is Real

Heavy metal legender på gimle

U.D.O - Steelfactory Tour 2019 + Special Guest: REECE + Support: RED PARTIZAN GIMLE, Roskilde - Tirsdag den 5. marts 2019 foto: Ulrik RIBER

Et fornemt besøg af hele 2 legender fra ACCEPT på en regnvåd tirsdag aften i Roskilde kunne være overskriften, og jeg skal love for at d'herrer Udo Dirkschneider og David Reece gav fuld valuta for pengene til de fremmødte. RED PARTIZAN Først var det dog Tysk Serbiske Red Partizan, der skulle varme Gimle op til fest. Jeg havde intet hørt med dem inden koncerten, så det var op til hegnet med armene over kors og blot vente på at blive imponeret. Red Partizan er et rimeligt nyt band med deres første plade ude og et overraskende friskt pust at have en kvindelig korsanger med på scenen. Jeg frygtede lidt, at det ville blive en Nightwish wannabe, men Red Partizan forstod at bruge hende rigtig godt i omkvæd og fælles sang med Forsangeren Red. Red Partizan spiller en god gang Heavy Metal uden de store armbevægelser, men det en var positiv overraskelse som er værd at tjekke ud, når deres CD bliver udgivet. Red Partizan henter inspiration fra bedstefædrenes historier fra 2. verdenskrig på mission som jugoslavisk partisan. Især numre som "Wanted Dead or alive" og "Russian Roulette" fra CDn "Rebels and Partizans" svingede ganske godt. ----" REECE David Reece er tidligere vokalist i Accept og udgav CDen "Eat The Heat" med bandet i 1989. Den blev dog ikke til det helt store hit og deres veje skiltes hurtigt igen. "Eat The Heat" står heller ikke i min bog som et mesterværk - men med et andet navn end Accept -og de hermed forbundne forventninger- ville det være en ganske hæderligt Heavy Metal CD. Nok om det. Tilbage til aftenens andet band: Reece. Reece som band kendte jeg heller ikke ret meget til, men ud fra salg af T-shirts og glæden hos publikum var jeg en af de ganske få, der endnu ikke havde stifte bekendtskab med ham. David Reece, der har danske Martin J. Andersen fra Mountain Of Power med på guitar og backing vocals, er i disse dage aktuel med det anmelderroste album ”Resilient Heart”, der udkom i november 2018, og der var her hoveddelen af aftenens sæt kom fra samt 4 numre fra Accept-tiden. Da jeg ikke rigtig kender Reeces egne numre, er det svært at skrive om dem, men generelt spillede David Reece en ganske fin koncept med go spilleglæde og Heavy Metal á la Deep Purple uden - dog for meget sammenligning og sjove anekdoter mellem numrene - bl.a. om hans første møde med Udo Dirkschneider. Setlist: D-Train Any Time at All Karma Two Coins and a Dead Man Generation Clash Perfect Apocalypse X-T-C Live Before You Die What About Yesterday Hellhammer ---- U.D.O Gode gamle Udo Dirkschneider var tilbage i Danmark igen. Efter et par koncerter med Accept sange under navnet Dirkschneider er det atter tid til U.D.O., og hvor var det fedt endelig af hører Udos solo sange igen efter så land tid. U.D.O. viste ingen nåde og lagde hårdt ud med "Tongue Reaper" fra den nyeste cd "Steelfactory" Herfra blev der serveret hit på hit. Hele 20 numre fik vi - og det kan man ikke klage over. Jo, måske er det lige i overkanten på en tirsdag og med 2 support bands og t tog til København, der kører, så man misser de sidste 4 numre, men det er jo ikke U.D.D.s skyld. Måske en sådan koncert kunne starte 30 minutter tidligere? Men hvor var det en fornøjelse at høre de sange som "24/7" og "Timebomb" igen, og selv balladen "In the Heat of the Night" fra den nye CD virkede rigtig fint med den gode lyd. Som altid stod Hr. Dirkschneider i røg og damp på scenen, men han humpede rundt med en krykke, så der er ikke meget spræl i ham - men det er efterhånden også ved at være en del år siden, der var det, hvis der nogensinde har været det, men manden kan synge og skrive sange, så englene kun kan klappe i hænderne. Roskilde var eneste stop i Danmark i denne omgang. Vi kan kun håbe på et snarligt gensyn. Setlist: Tongue Reaper Make the Move 24/7 Mastercutor A Cry of a Nation Metal Machine Independence Day In the Heat of the Night Vendetta Rising High In the Darkness I Gave As Good AS I Get Timebomb Hungry and Angry Heart of Gold One Heart One Soul Holy Animal House Man and Machine They Want War

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page