top of page
Søg
  • Forfatters billedeNORDICA Live Magazine Live Is Real

Extremly Rotten Death Metal vol 5

Sted:Pumpehuset 11.01.2020, København

Af Nargiz Andersen

Bands: Taphos, Danmark Deiquisitor, Danmark 

Undergang, Danmark Dead Congregation, Grækenland

Klokken ca.19.30 er jeg i Pumpehuset. Ved indgangen er der en lang merch-bud med aftenens bands. Den overvejende del af de første ca. 30 metalfans befinder sig hér, ved scenen og lidt på trappen. Dødsmaskinens lyd høres i højtalerne. Taphos Jeg har glædet mig til at høre Taphos! Jeg blev bestemt ikke skuffet over aftenens præstation! At forklare til lytteren hvorfor det var så godt er svært... Men, det er svært ikke at bemærke musikernes håndværk, der sidder lige i skabet! Bandmedlemmer i sort jakke indtager scenen under en intro, der lægger stemningen. Taphos har valgt at præsentere os for deres nye materiale, der måske skal få lov til at bundfalde hos undertegnende. Frontmandens “hvæsende” growl giver indtryk af, at nogen bliver kvalt til døden. Taphos betyder jo, “grav”, hvilket passer også til bandets titel. I perioder forstærkes lyden med anden vokal. Taphos forekommer melodisk, men bestemt ikke i den søde ende af melodien! Takket være skift i tempi og tekniske finurligheder! Hele herligheden slutter med et spark på mikrofonens stativ, der fanges af publikum. Banneret rives ned af trommeslageren med - TAK for i aften. Deiquisitor Mit kendskab til Deiquisitor var lige med nul. Men det må der rettes op på af flere grunde! Deiquisitor består af tre musikere, der hver kan sit kram! Jeg fik tykkegummien galt i halsen, da jeg bogstavelig talt blev fanget en maskinel, koldblodig trommeslager bag “gryderne”! Ja, ja - han så utilfreds ud, fordi han et par gange tabte trommestiken. Men det kræver en beherskelse og teknikalitet at køre showet videre i nøjeagtig samme takt! Deiquisitors musik er meget teknisk og kræver en nøje gennemtænkt samspil. Det var til at få øje på især hos trommeslageren og den ene vokalists guitarspil. Bandet med to vokalister akkompanierede hindanden til et unikt og kraftfuldt lydbillede. Det var ikke bare growl, men det var nuanceret growl! Til tider lød de som bæster fra mørkets dybde. Et BÆST lyder sådan her!!! Check dem ud! Undergang Nu hedder aftenen jo, oversat fra engelsk, ekstremt råddent dødsmetal vol 5. Af mærkelige grunde kommer til at kalde aftenen “ekstremt råddent dødsfest” eller “ekstremt råddent dødsproduktion”. Måske fordi, der produceres unikke lyde mens vi står vidner til en sand rådden dø’fest. Råddent siger jeg bare! Det er vel ikke for sjovt, at der sendes “shoutouts” til “Undergang” (læs det på engelsk ;) ) hele vejen fra USA. Det skyldes nok en frontmand, der er uhyggelig karismatisk både visuelt og vokalmæssigt. Øjne der omdannes til uhyggen selv og en krop, der får en slags sindssyg spastisk anfald. Den mand må være i pagt med ondskabens rådne sider! Vokalen lyder som én, der skriger fordi, vedkommende grilles i en elektrisk stol langt inde i kloakens underjordiske tunneller. Han grilles indtil han rådner. Aftenen slap ikke for sin første og nok den vildeste moshpit! Vil man høre hvordan råddenskab i københavnske beskidte kloaker lyder skal man skamhøre “Undergang”! Dead Congregation Dead Congregation har eksisteret siden 2004 og scorer høje karakterer hos metal archives. De blev modtaget med begestring allerede medens de gik rundt på scenen og gjorde sig klar. Begejstringen fortsætter også under koncerten. Publikum prøver ihærdigt at moshe sig frem for at læne sig op af scenen og udtrykke deres hengivenhed med en omgang headbanging. Måske lidt for ihærdigt, da der kunne være opstået et slagsmål. Men heldigvis var der “voksne” til stede i den opståede tumult. Grækernes mayhem består af vokaler, der som en naturlig del af bandet flyder sammen med resten af musikken, som et ekstra instrument. De er ikke kommet for at servicere os med aftenens menu. Grækerne kører lige på og har bestemt ikke tænkt sig at stoppe! Begejstringen sidder uden på tøjet især hos bassisten. Han holder hånden på brystet og smiler til publikum mellem sangene. Det er som om han er fyldt med taknemmelighed og er 100% til stede med øjenkontakt og knuckles til dedikerede fans! Jeg må indrømme, det er liiiiidt svært at toppe det forrige bands præstation, men de overbeviste mig med deres nærvær og kontakt med publikum. Nakken og kroppen gør ondt og ørerne hyler. Undertegnende kunne ikke lade være med at stå stille... Heller ikke i aften! Vi ses igen! 

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page