top of page
Søg
  • Nargiz Galib Andersen

Ethereal Kingdoms

Band:  Ethereal Kingdoms

Sted:  Udlejre Kirke

Dato:   21. februar 2020

foto: @tankepine 

Trods forvirring omkring koncerttidspunktet kunne man mærke spændingen blandt folk, mens vi stod i køen til at komme ind i kirken, hvor Etherial Kingdoms afholdte koncert. En unik total-oplevelses aften bestående af band, orgel, kvartet og performence! Ventetid delt op udenfor og indenfor i kirkens forhal føltes som én lang kirkelig procession.

Den blandede publikum kunne, i grove træk, kategoriseres under “grå guld” og “sort metal”, det vil sige kirke-vandte ældre og koncert -vandte folk. Mens vi ventede fik jeg øje på en kirkemedarbejder. Ved hjælp af venlige sjæle kravlede hun op på “salgs”bordet. Hun bad os om at vi give plads til ældre og handikappede. Desuden, sagde hun, at vi skulle glæde os til en vild aften. Det sidste var vi nu ikke i tvivl om vi skulle, da vi var nogle der kørte langvejs fra, andre tog fri fra arbejdet og atter andre var nødt til at opgive en anden glimrende metalkoncert inde i København.

Aldrig havde vi glædet os så meget til at gå i kirke som i aftes! At vi skulle sidde under koncerten var i dette tilfælde et stort plus! Vi sad rundt et trommesæt i midten af kirkerummet.     

Efter alle fandt deres pladser blev kirkens porte lukket. Aftenens helt egne instruktør og teaterkonsulent Lukas Rostgaard Hartvig bød os alle velkommen. Høfligt og med smil mindede han os om at lægge mobiltelefoner væk.

“God fornøjelse!”- ønskede han os alle og orgelet indledte aftenens forestilling. Kvartetet og bandet kom ind i procession under smukke toner af A capella og tværfløjte. Frontkvinden Sofia Schmidt sætte aftenen i gang ved at dirigere samtidigt med at hun performede. Lyden i kirken var specielt og anderledes. Trommernes lyd virkede ægte og naturligt. Sofias growl virkede “uhyggelig” kraftfuldt i kontrast med kirkens smukke arkitektur. Også elektriske instrumenter fungerede enormt stærkt i en bygning ladet med religiøse referencer. Desværre, haltede lyden i det øjeblik musikere spillede sammen på samme tid. Dette var især tilfældet for orgelet og til tider kor. Det var dog som om, man alligevel blev grebet af stemningen og musikkens smukke toner. Sofia imponerede igen med sin formidable beherskelse af stemme! Den kvinde kan growle, så man fanges af en mareridt-ligende tilstand. Og hun kan synge soprano-toner, så man flyver i sommerengen. 

Hele kirkerummet blev brugt af band og kor som en scene. Et eksempel på brug af rummet var, da musikere spillede akustiske stykker samtidigt med at performe. Navnligt, var det stemningsfuldt at høre trommeslageren at slå på en shamansk tromme, mens han vandrede.

Koncerten sluttede med en procession. Udover, klapsalver og jubelråb mellem sangene, var der også stående til slut. Efter koncerten blev vi budt på øl, rødvin, chips og sodavand i kirkens gangarealer.

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page