top of page
Søg
  • Forfatters billedeNORDICA Live Magazine Live Is Real

Endnu en Farvel fra Elton John

anmelder : Katrine D. Bolding

📷 Fotocredit: Ben Gibson / HST Global Limited t/a Rocket Entertainment. @bengibsonphoto

Elton Johns sidste "Farewell Yellow Brick Road Tour"

Jeg er vokset op med at have hørt Elton John, har altid beundret hans stemme men ikke været den største fan. Men fra start til slut formåede han virkelig at tage mig med storm og han leverede bare varen. Setlisten var en god blanding af gammelt og nyt.

Det eneste jeg personligt selv savnede lidt, var at han ikke sang ”Circle of live” og ”can you feel the love tonight”.

Jeg er meget imponeret over hans stemme, trods at han er blevet ældre og hans musikalske kunnen er virkelig imponerende og rørende. Det overraskede mig meget positivt live. Hele bandet var fremragende og spillede tight. Man kunne også mærke at han havde medlemmer med han havde spillet med i mange år, guitaristen, musiklederen og backing vocal Davey Johnstone som har været med på albums og tours siden 1971, trommeslageren Nigel Olsson som også er backing vokal og har været med siden 1970. Ray Cooper har været både fuldtids- og deltids medlem siden 1971. han er

percussionist – hvilket jeg også er fascineret af og synes gør meget for musikken med disse instrumenter med også. Og så var der John Manon som også er percussionist og synger med har spillet med Elton John live siden 1997. Disse instrumenter fanger mig også meget og det giver virkelig et ekstra lag til musikken synes jeg. Kim Bullard på keyboard og blev en del af Elton John band i 2009.  Det sidste medlem Matt Bissonette spillede bass guitar og har spillet med Elton John siden 2012.

Hans altid meget iøjnefaldende påklædning gør virkelig også noget for helheden.

Det er virkelig en fed bonus at klaveret kan bevæge sig rundt mens han spiller synes jeg og folk blev da også ellevilde. Det sammen med baggrundskærme der viste ting der passede til det han sang opvejede fuldstændig at man ellers godt kunne se at han havde lidt svært ved at bevæge sig rundt på hele scenen.

Tournéen skulle oprindeligt have startet i efteråret 2021 men pga. et uheld, der resulterede i problemer med hoften, så han sig nødsaget til at udskyde til 2023. Der var en flot og rørende pressemeddelelse om det og han lovede sine fans at det ville være værd at vente på og jeg må give ham ret, det var virkelig værd at vente på.

Han formåede at have hele publikum med fra start til slut, og man kunne virkelig mærke at langt de fleste kunne teksterne og var fans gennem mange år.  Koncerten var da også udsolgt og salen derfor helt fyldt, hvilket var fantastisk at se.

Selvom det var en stillesiddende koncert, var der da også en del der ikke kunne sidde ned og måtte op at stå og danse.

Jeg var da også med til at stille mig op et par gange og klappe og heppe.

Jeg forstår godt det var hans afskedstour og jeg tager hatten af for at han har valgt at gøre det nu, mens han faktisk stadigvæk har meget at byde på, på en scene.


Jeg sidder stadigvæk nogle gange og gennemlever koncerten igen, fordi den bare har gjort så stort positivt indtryk på mig.

Det eneste er at jeg godt kunne have tænkt mig også at have hørt ham live da han var ung, men der var jeg ikke født endnu.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page